Wat een bijzondere vrouw was VWI-ster Marijke Huydts, onlangs bereikte ons het droevige bericht dat zij is overleden. Zij was één van de VWI-sters van het eerste uur.
Marijke is opgegroeid in een tijd dat een technische studie voor een meisje echt niet "kon". Anders zou ze in Delft gestudeerd hebben, haar keuze werd toen de Landbouwhogeschool in Wageningen.Ze is allerleerst in India gaan werken, tegen een lokaal salaris!Daarna heeft ze in Tanzania gewerkt, waar ze haar man heeft ontmoet, een fransman. Samen hebben ze vele jaren in Luxemburg gewoond. Marijke heeft zich daar hard gemaakt voor het anti-rookbeleid, mede door haar inzet is er nu het Europese verbod dat je in restaurants niet meer mag roken.
Marijke was betrokken bij de oprichting van het NILI Vrouwennetwerk, de voorloper van het VWI. Ze is vervolgens altijd VWI-lid geweest.
Daarnaast is ze lange tijd secretaris geweest van de Studiekring Ontwikkelingsvraagstukken (SKOV). Van daaruit zat ze ook in het bestuur van KGvL, met als portefeuille emancipatie. Ze is van invloed geweest op de vele emancipatieprojecten.

Ons medeleven gaat uit naar haar levenspartner en familie en vrienden.