Op 19 sept. jl. hebben we een VWI-bijeenkomst gehouden in Villa Arion in Wageningen.
Een vol programma met netwerken, leren over lupine en genieten van heerlijke lupine-hapjes (gemaakt door Heidi Kuin) en een rondleiding in dit mooie monumentale pand, dat in het verleden o.a. van de Landbouw Hogeschool was (door Janny van Gijssel).

VWI-ster Heidi Kuin heeft met haar bedrijf Vita Nova Leefstijlcoaching ook een kleine catering tak. Vanuit die hoedanigheid verzorgde ze voor de VWI-sters heerlijke lupine-hapjes. Natuurlijk kregen we er uitleg bij: "Het lupineboontje komt van Nederlandse bodem en zit boordevol goede eiwitten, mineralen en vitamines. Ook bevat het veel vezels en past het heel goed in verschillende eetpatronen en diëten (glutenvrij, vegetarisch en koolhydraatarm). Naast deze gezondheidsvoordelen is dit gouden boontje goed voor de boer en het klimaat. Lekker Lupine stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische en natuur-inclusieve lupinebonen in Nederland."
Die middag zagen we ook dat VWI-sters Heidi en Annita van Betuw hebben samengewerkt aan het boek "Van boer tot bord", nog steeds een actueel onderwerp!


Villa Arion is tegenwoordig een gemeentelijk monument en in het bezit van VWI-ster Janny van Gijssel en haar man Dirk-Jan Bulens. Zij runnen het als B&B, vergaderlocatie, kookstudio en organiseren er kookworkshops. De VWI-sters konden de geschiedenis induiken omdat de kamers waren voorzien van borden met uitleg, wat er in welke kamer was geweest in het verleden. Janny en Dirk-Jan lieten ons trots hun mooie pand zien.
In de kelder werden volop herinneringen opgehaald o.a. over de kamerbalie, de WSO en de introductieweek. Janny en Jan-Dirk hadden allerlei informatie liggen over de diverse periodes van het pand, zelfs oude AID-boekjes.

www.villa-arion.nl
www.vitanovaleefstijlcoaching.nl